Top 5 obiective turistice din Insula Creta

Sursa: pixabay.com

Insula Creta este cunoscută la nivel global și apreciată de turiștii din toată lumea. Aceasta este cea mai mare insulă a Greciei și adăpostește secole întregi de istorie și frumusețe care s-au păstrat în timp. După un singur sejur aici vei înțelege de ce Grecia a fost tărâmul preferat al zeilor, în special dacă vei vizita atracțiile turistice propuse de noi.  

Top 5 obiective turistice din Insula Creta

1. Orașul Chania

Orașul Chania este unul dintre obiectivele turistice din Creta de neratat. Înțesat de istorie, cu arhitectură de influență turcească și venețiană, Chania este un oraș renăscut din cenușa vechii cetăți Kydonia. 

Fiind unul dintre cele mai vechi și pitorești orașe din Creta este compus din două regiuni: orașul nou și cel vechi, ambele oferind o gamă largă de splendori vizuale impresionante. Din portul venețian regăsit aici se poate vedea dealul Kastelli, unde în prezent se mai găsesc doar rămășițele Kydoniei antice. 

2. Orașul Heraklion

Heraklion este cel mai mare oraș din insula Creta și este așezat între două mari lanțuri muntoase, Idi și Dikti. Aici pot fi vizitate piețele Plateia Venizelou și Plateia Eleftherias. În Plateia Venizelou se află celebra Fântână a Leilor, care reprezintă punctul central al orașului.

În Heraklion se mai găsește și Muzeul de Istorie al Cretei unde se pot vedea inscripții din perioadele bizantină, venețiană și turcească, dar și celebra pictură al lui El Greco intitulată „Vedere către muntele și mănăstirea Sinai”. 

3. Palatul Knossos

Aflat la doar 5 kilometri de Heraklion, Palatul Knossos este cel mai mare sit arheologic din Creta. Acesta obișnuia să fie centrul ceremonial și politic al civilizației și culturii minoice, fiind cel mai mare și impresionant dintre toate celelalte astfel de palate. 

Acoperă o suprafață de 20.000 mp, iar zidurile sale sunt decorate cu numeroase fresce impresionante care înfățișează ceremonii religioase. Este recomandată vizitarea sa cu ajutorul unui ghid turistic. 

4. Lacul Kournas

Aflat la 43 de kilometri distanță față de orașul Chania, Kournas este singurul lac natural de apă dulce din Creta și oferă o priveliște spectaculoasă. Acesta este înconjurat de munți înalți și plantații de măslini, iar de-a lungul lui se găsesc diverse taverne tradiționale unde te poți opri pentru mic dejun, prânz sau cină delicioase.

Dacă optezi pentru a face o plimbare, atunci trebuie să știi că ai de străbătut doar 3,5 kilometri. Vei putea resimți energia pozitivă și liniștitoare a locului admirând ecosistemul de mare importanță al Greciei.

5. Vai Beach

Plaja Vai este de fapt o adevărată pădure de palmieri ce atrage anual turiști din toată lumea pentru combinația ideală de vegetație și litoral. Nisipul este fin și auriu, iar plaja este organizată cu șezlonguri și umbreluțe de paie menite să îți facă șederea o adevărată plăcere.

Pentru o priveliște panoramică, se poate urca dealul din apropiere. Există deasupra un restaurant între palmieri de unde te poți bucura de frumusețea exotică a locului. 

În Creta există atracții turistice numai bune de admirat la tot pasul. Trezește exploratorul din tine și pornește în călătorie, pregătindu-te pentru surpriza adusă de  frumusețile naturale din “Insula Zeilor”. 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.