Top 3 cele mai bune absorbante

Ciclu menstrual este pentru mulți considerat încă un subiect tabù. Până în secolul trecut, femeile erau nevoite să țină ascunse zilele fluxului menstrual, iar, în Evul Mediu, era interzis să se vorbească despre asta în public pentru a nu risca să fie semnalate drept vrăjitoare. Din fericire, vremurile s-au schimbat, emanciparea femeii a făcut progrese și, a vorbi despre menstruație, a devenit un subiect care poate fi discutat fără teamă.

Înainte de a cumpăra absorbante trebuie să fim atente la câteva detalii destul de importante:

– puterea de absorbție. Scopul principal, am putea spune chiar singurul, al inventării absorbantelor este acela de a putea menține fluxul menstrual;

– tipuri. De-a lungul anilor și  progresului tehnologic în domeniul medical, au apărut numeroase tipuri, începând de la absorbantele clasice la tampoanele interne, variantele reutilizabile și cupa menstruală. 

– efecte asupra mediului. Sunt indicate cele biodegradabile sau cele reutilizabile pentru a micșora impactul pe care îl au asupra mediului. 

Pentru a găsi absorbantele potrivite pentru corpul tău, te invităm să iei în considerare nu doar marca, ci toate caracteristicile, astfel ca acestea să îți ofere confortul necesar atunci când mergi la sală, când vrei să faci o plimbare sau pur și simplu vrei să dormi liniștită. 

În acest articol îți propunem 3 opțiuni care garantează protecție și igienă maximă.

1.Organyc – Cele mai bune absorbante ale anului 2022

Absorbante magnifice de marcă care garantează cea mai bună siguranță atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții. Se caracterizează printr-un grad înalt de absorbție, țesătură moale și respirabilă. Sunt absorbante igienice din bumbac organic 100% și hipoalergenice, ce oferă protecție maximă pentru piele. Complet biodegradabile și aprobate dermatologic, sunt sigure atât pentru planetă, cât și pentru tine. Au o formă largă, confortabilă, cu aripi, pentru a evita orice pierdere chiar și pe timpul nopții. Sunt absorbante concepute pentru a rezista la fluxuri mari, fără deversări enervante. 

2.Rovtop – absorbante reutilizabile

Fabricate din microfibră și bambus, aceste articole sunt capabile să rețină, în mod remarcabil, lichidele și mirosurile neplăcute. Au o închidere convenabilă cu buton care permite atașarea, în siguranță, de slip. Inovația acestora constă în folosirea unor materiale de calitate, cu putere de absorbție mare și sunt bio, de aceea sunt considerate printre cele mai bune absorbante. Fibra de bambus din partea superioară exterioară este certificată Oeko-Tex. În interior sunt două straturi de microfibră care permit o bună absorbție și, în final, găsim un alt strat exterior impermeabil și colorat.

Spălarea este foarte simplă și se poate face manual sau în mașina de spălat. Beneficiul pe care îl poate aduce achiziționarea absorbantelor reutilizabile, dincolo de simplele economii, este posibilitatea de a contribui la scăderea producției de deșeuri nereciclabile. Fibra de bambus a fost întotdeauna cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Este foarte moale la atingere și confortabilă în timpul utilizării. În plus, evită formarea mirosurilor neplăcute.

3.Tena Lady – Cele mai bune absorbante postnatale

Sunt special concepute pentru perioada de după naștere, au o formă anatomică cu o potrivire excelentă și garantează igienă maximă și tolerabilitate, chiar și pentru cea mai sensibilă piele. La contactul cu pielea, stratul moale de material nețesut delicat și hipoalergenic absoarbe umezeala, ajutând la evitarea formării de roșeață și combaterea iritațiilor și mâncărimilor. Nu se atașează de rănile de după epiziotomie. Stratul intermediar format dintr-un voal difuzor filtrant împrăștie lichidele pe toată suprafața absorbantă, evitând astfel concentrațiile supărătoare de umezeală. Nu au fost concepute cu scopul de a fi utilizate doar postpartum, dar sunt adesea solicitate în spital pentru această funcție în primele zile după naștere. Produsele Tena Lady pot fi procurate pe site-ul magazinului online Makeup.