TOP 20. Orașele cu cea mai bună mâncare, ideale pentru turiști. „Mâncarea e totul atunci când călătorești”

oraș cafenea terasă restaurant
Foto: NoName_13 / pixabay.com

Napoli din Italia, Johannesburg din Africa de Sud și Lima din Peru ocupă primele 3 locuri într-un top al orașelor cu cea mai bună mâncare din lume realizat de revista Time Out, relatează CNN.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant și frumos în România și în lume.

„Mâncarea este totul atunci când călătorești”, a declarat Grace Beard, editorul de călătorii de la Time Out, pentru CNN Travel. „O masă bună (sau rea) poate face sau strica o călătorie – de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult.”

Pentru a realiza clasamentul, Time Out a chestionat mii de locuitori din toată lumea, punându-le întrebări cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, cu accent pe calitate și accesibilitate. Editorii Time Out au analizat rezultatele, inclusiv orașul cu cel mai mare punctaj pentru fiecare țară în parte.

Napoli, orașul unde s-a născut pizza, se află pe locul întâi în topul pentru 2024 al orașelor cu cea mai bună gastronomie. Revista recomandă în special delicioasă pizza margherita, pastele ragù în stil napolitan și produsele de patiserie sfogliatella.

Călătorilor dornici să guste pizza autentică în Napoli, Time Out le sugerează să meargă la pizzeria Santa Maradona, situată în cartierul spaniol al orașului. Proprietarul Santa Maradona, Andrea Viviani, a declarat pentru CNN Travel că a fost o „plăcere” să fie menționat în Time Out. „Mâncarea este cu siguranță o parte importantă a culturii noastre, dar Napoli este mult, mult mai mult”, a spus Viviani. „Ideea localului Santa Maradona este tocmai aceasta: să transmită toate fațetele orașului Napoli”.

Restaurantul, a mai explicat el, este nu doar o celebrare a pizza, ci și a fotbalului. Este numit în onoarea fotbalistului argentinian Diego Armando Maradona, care a jucat pentru echipa Napoli în anii 1980.

Pe locul doi în clasamentul revistei se află orașul sud-african Johannesburg. Time Out îl citează pe criticul culinar din Johannesburg Thando Moleketi-Williams, care recomandă cartierul central Braamfontein, barul de vin Mamakashaka and Friends, și restaurantul-galerie Artivist.

Potrivit sursei citate, turiștii trebuie neapărat să încerce sandvișul kota, o pâine umplută cu ingrediente gustoase, cum ar fi chipsuri de cartofi, cârnați, ou sau brânză. De asemenea, specialiștii recomandă bunny chow, o mâncare de stradă din Africa de Sud, ce constă în pâine umplută cu curry, carne sau fasole.

Pe locul 3 se află Lima, Peru, unde Time Out le recomandă vizitatorilor să încerce mâncăruri tipice precum ceviche și arroz con pollo (pui și orez).

Iată cum arată, mai jos, clasamentul celor mai potrivite orașe pentru turiștii aflați în căutarea unor experiențe culinare deosebite.

TOP 20 Orașele cu cea mai bună gastronomie

1. Napoli, Italia

2. Johannesburg, Africa de Sud

3. Lima, Peru

4. Ho Chi Minh, Vietnam

5. Beijing, China

6. Bangkok, Thailanda

7. Kuala Lumpur, Malaezia

8. Mumbai, India

9. Dubai, Emiratele Arabe Unite

10. Portland, SUA

11. Liverpool, Marea Britanie

12. Medellin, Columbia

13. Sevilla, Spania

14. Porto, Portugalia

15. Marrakech, Maroc

16. Lyon, Franța

17. Sydney, Australia

18. Montreal, Canada

19. Osaka, Japonia

20. Copenhaga, Danemarca

Ne găsești și pe Threads.

Foto: NoName_13 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.