Top 10 parfumuri de damă în 2023

Parfumeria este arta de a crea parfumuri care pot accentua personalitatea, pot crea o stare de spirit și pot aduce o notă de rafinament în viață. În fiecare sezon, noi parfumuri și note apar pe piața parfumurilor, creând oportunitatea de a găsi parfumul perfect pentru orice ocazie.

În acest articol, vom analiza cele mai bune recomandări de parfumuri pentru femei, care vor contribui la accentuarea stării de spirit estivale și vor lăsa amintiri vii ale zilelor călduroase. De la citrice proaspete la note fructate și florale, cu siguranță vei găsi parfumul perfect în această listă.Parfumul pentru femei este o bună completare a imaginii. Cu ajutorul unui parfum poți crea o anumită stare de spirit și îți poți sublinia caracterul. De aceea nu este ușor să alegi un parfum. Cuiva îi plac parfumurile proaspete, cuiva – florale, iar cineva preferă cele lemnoase sau orientale.Unele parfumuri atrag ca un câmp magnetic puternic, altele te fac să te îndepărtezi. De aceea, este atât de important să îți găsești parfumul potrivit. Astfel pentru a te ajuta MAKEUP îți vorbește despre tendințe, reguli de alegere printr-un top 10 parfumuri pentru femei în 2023

Yves Saint Laurent Black Opium
Parfumul modern Yves Saint Laurent Black Opium https://makeup.ro/product/127021/ este o interpretare a parfumului original Opium, lansat pe piață în 1977. Compoziția aromatică se dezvăluie cu note de pară, piper roz și floare de portocal. Acordul de cafea din inima piramidei olfactive intrigă prin lâncezeala și intensitatea sa, înconjurat de iasomia florală, migdală amară și lemn dulce.

Valentino Donna Born In Roma
Apa de parfum Donna Born In Roma a mărcii Valentino este un exemplu excelent despre cum ar trebui să acționeze adevăratele bijuterii asupra minții umane! Parfumul își începe povestea despre unicitatea temperamentului feminin, cu note suculente de coacăze negre și bergamotă, care fac loc iasomiei în inimă. Prelungind ritmul emoțional, apa de parfum dobândește în cele din urmă, în mod neașteptat, o bază țesută din note de guaiac, cashmeran și vanilie Bourbon.

Chanel Coco Mademoiselle Intense
Legendarul parfum Chanel Coco Mademoiselle Intense este de mulți ani unul dintre cele mai căutate parfumuri pentru femeile elegante și pline de viață, nu în zadar se regăsește în topul recomandări parfumuri pentru femei. Parfumul se deschide cu note inițiale de bergamotă calabreză, lămâie și portocală siciliană care creează o extravaganță de prospețime. Notele de inimă rezonează cu un trio de iasomie, trandafir și fructe care creează o compoziție pur feminină. 

Lancome Miracle
Apa de parfum nu copleșește niciodată imaginea naturală a femeii, dar, în același timp, îi subliniază cu tact și ușurință tandrețea, senzualitatea și vulnerabilitatea, înzestrând-o cu un farmec aparte și o atractivitate incredibilă. 

Compoziția parfumului începe cu note proaspete de frezie și litchi, care se transformă ușor în nuanțe florale. Mușchiul și chihlimbarul se fac simțite în baza caldă și învăluitoare, făcând ca sunetul simfoniei parfumate să fie incitant.

Giorgio Armani My Way Intense
În top parfumuri damă ocupă locul și apa de parfum My Way Intense, care întruchipează dragostea de libertate și dorința de victorii în viață. În acest parfum, te așteaptă o călătorie aromatică misterioasă, începând cu floarea de portocal egiptean. Magia continuă cu accente de tuberoză, flori frumoase culese cu grijă în regiunea Mysore din India.
Carolina Herrera Very Good Girl

Această compoziție te va face să te simți ca o adevărată doamnă, capabilă să îi farmece pe ceilalți doar cu parfumul său.

Nota de vârf captează simțurile și mintea cu nuanțe subtile de coacăze roșii și litchi exotic, care creează o aură de senzualitate și atracție. Nota finală permite parfumului să se exprime din plin, capabil să evoce senzații neobișnuite și sentimente de fericire.

BOSS The Scent For Her
Aroma de vară a apei de parfum Hugo Boss The Scent For Her este sinonimă cu top parfumuri pentru femei. Feminitatea delicată se desprinde din tonurile dulci ale unei piersici învelite în petale albe de frezie. Acest nor parfumat te învăluie timp de ore întregi, iar evoluția sa te catapultează în lumea unei frumuseți fără precedent. O poveste senzuală capătă avânt în tonurile de osmanthus, care extinde clar buchetul cu acorduri calde, fructate. Secretul apare la final – baza dezvăluie note de cacao neagră.

Tiziana Terenzi Arethusa
Aroma de Arethusa captivează atât bărbații, cât și femeile. Are un caracter iubitor de libertate, încăpățânat, căruia nu toată lumea îi poate face față – parfumul alege persoanele care au un spirit puternic și o voință de neclintit. Notele sale se înlocuiesc unele pe altele, transformându-se constant, interpretându-și melodiile, povestind pasiuni, călătorii, țări și orizonturi noi.

Versace Pour Femme Dylan Blue
Apa de parfum Versace Pour Femme Dylan Blue este creată de maeștrii  pentru femeile încrezătoare și atrăgătoare. Începutul compoziției este dominat de prospețimea fructelor de pădure erbacee, completată de nuanțele verzi însorite ale mărului, „intonațiile” de piersică-jasomie din inima sa se amestecă cu parfumul de bujor timid și trandafir extravagant.
Parfumul cald și de neuitat ” strălucește” cu note tropicale de patchouli care sunt „audibile” de la distanță.

Paco Rabanne Lady Million Prive
Seducătoarea ispititoare știe cum să influențeze mințile bărbaților, mai ales cu apa de parfum Paco Rabanne Lady Million Privé care ocupă un loc special în top parfumuri pentru damă. Primul lucru care te frapează este zmeura dulce și spumoasă, obiectul suspinetelor iubitorilor de sorbet. Vanilia amețitoare se strecoară chiar în spatele începutului fructat. În acest moment, cele două acorduri se contopesc între ele și oferă cea mai imprevizibilă relație care poate provoca o adevărată agitație. Ce se întâmplă în baza compoziției ar trebui să rămână un mister.

Vopsește genele cu mascara, aplică un ruj luminos, puțin parfum de seară și ești gata de petrecere, doar fii atentă și alege parfumul în dependență de anotimp!