Titi Aur, despre șoferii care conduc un anumit tip de mașină: Au atitudine din asta, eu păcălesc cumva sistemul

FOTO: Titi Aur/Youtube
FOTO: Titi Aur/Youtube

Fostul pilot de raliu Titi Aur spune că o parte din șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta reprezintă un pericol pe șosele.

Expert în conducere defensivă, pilotul spune că, din punctul său de vedere, cei care conduc astfel de mașini, pe lângă faptul că un astfel de autoturism are dezavantajul lipsei de vizibilitate în față, creează cele mai multe probleme.

„În afară de asta (n.r: lipsa vizibilității în față), maşina cu volan pe dreapta mai are şi farurile altfel, dacă nu au fost modificate. Farul din stânga bate mai puţin, farul din dreapta mai mult, la o maşină cu volan pe stânga.

La cele cu volan pe dreapta trebuie făcută schimbarea. Dar problema maşinilor cu volan pe dreapta nu e atât a maşinii, cât a şoferului, din punctul meu de vedere.

Cel care utilizează o maşină cu volan pe dreapta este egal de multe ori cu cel care are numere de Bulgaria, care merge fără centură, cu atitudine din asta de „mie mi se rupe, eu păcălesc cumva sistemul”.

În general, vorbim de o persoană care nu are o atitudine corectă”, a explicat Titi Aur în cadrul emisiunii DC Conducem de la DC News.

De asemenea, Titi Aur mai spune că probleme la o mașină cu volan pe dreapta nu este din punct de vedere tehnic.

„Te aştepţi ca cel de la volan să aibă o atitudine ciudată, să nu respecte reguli de circulaţie, să nu aibă politeţe. Nu vorbesc de maşini istorice, de maşini speciale, cum sunt cele care curăţă strada. Ci de cei care vor să păcălească sistemul. E foarte bine că au fost interzise. Nu înţeleg de ce se mai permite circulaţia celor care au rămas. În Marea Britanie, spre exemplu, nu ţi se dădea voie să înmatriculezi maşini cu volan pe stânga”, a declarat Titi Aur.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.