Tirul de terapie intensivă de la Timișoara s-a stricat. Pacienții au rămas fără ventilare

tir terapie intensivă timișoara
Sursa: tion.ro

Tirul de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara, pentru pacienții cu COVID-19, s-a stricat la nici două zile de la punerea în funcțiune, relatează publicația locală tion.ro. Este pentru a doua oară când tirul ATI se defectează în ultima lună.

Tirul a fost adus în curtea Spitalului Municipal Timișoara de vineri noaptea, și a fost pus în funcțiune luni, 16 noiembrie. Miercuri, 18 noiembrie, în jurul orei 6.00, a apărut o defecțiune la alimentarea cu oxigen. Din acest motiv, 8 pacienți au rămas fără oxigen, mai notează sursa citată.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, a declarat că „a fost o supraaglomerare de pacienți”: „Toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza. Tirul are 6 butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de 3 ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen. Presiunea prea mare a blocat ventilatoarele”.

El a mai spus că ventilatoarele urmează să fie resetate și că defecțiunea va fi rezolvată în cursul zilei de azi.

Până atunci, cei 8 pacienți au fost transferați de urgență la alte spitale sau în alte secții ale Spitalului Municipal Timișoara.

Nu este pentru prima dată când tirul de terapie intensivă de la Timișoara are probleme. Potrivi postului de televiziune Digi24, pe data de 19 octombrie instalaţia de încălzire a cedat, iar bolnavii au fost ţinuţi în frig o noapte întreagă. Unitatea a stat în service aproape o lună, după care a fost adusă la Spitalul Municipal Timișoara.