Tiramisu produs în Slatina, pe mesele italienilor

tiramisu
Tiramisu. Foto: Wikimedia Commons

O femeie de afaceri din Slatina a accesat fonduri europene şi a deschis o fabrică de produse de patiserie. La 6 ani după dezvoltarea afacerii, fabrica a ajuns să exporte o parte dintre produse în Italia, Anglia, Germania, Spania, Ungaria şi Cipru.

Lunar, 30% din întreaga producţie a fabricii pleacă în ţările menţionate mai sus.

Florina Popescu a accesat, în 2008, fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Banii i-a investit într-o linie de umplut prăjituri, un sistem robotizat de tăiere a prăjiturilor, două maşini de turnat pandişpan şi alte câteva utilaje.

„În 2008, de la trei tone pe care le făceam manual am ajuns la 12 tone pe an, iar ulterior la peste 12 tone. Nimic nu este simplu, a fost dificil, dar când stabileşti de la început un obiectiv şi crezi în el poţi să şi-l realizezi”, a spus Popescu, citată de gazetanoua.ro.

Valoarea primului proiect s-a ridicat la 812.000 de euro, din care 20% fonduri europene nerambursabile. Restul banilor a venit dintr-un credit contractat pe o perioadă de cinci ani.

Încurajată de succesul avut cu primul proiect, antreprenoarea a depus unul și în următoarea sesiune de accesare a fondurilor comunitare. Acesta viza o a doua secţie de producţie pentru fabricarea biscuiţilor de casă după reţete tradiţionale. Așa a reușit să crească exportul, care a ajuns acum la 30% din cifra de afaceri.  Valoarea celui de-al doilea proiect este de 1.315.000 de lei, 50% fiind fonduri nerambursabile.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.