Tinere accidentate, filmate de trecători: „Ne-am simțit ca niște animale”

FOTO: PixelHeini/Pixabay.com
FOTO: PixelHeini/Pixabay.com

Două tinere din Cluj Napoca au fost lovite de o mașină în timp ce traversau strada, pe trecere de pietoni. Șoferul a trecut pe roșu. În timp ce se aflau jos, în timp ce unii au sărit să le ajute, alții au fost preocupați să filmeze cum agonizează pe șosea.

Una dintre fetele rănite a povestit la Digi24 cât de mult a afectat-o această atitudine. Aceasta spune că primele persoane care au sărit în ajutor au fost niște angajați de la un magazin și câteva persoane de la o farmacie veterinară și apoi niște pietoni.

Nu am cerut ajutor, nu am avut pretenția asta. Dar când am deschis ochii, vedeam persoane care stăteau destul de departe de locul accidentului, cu telefoanele în mână, și filmau.

Asta după ce a venit poliția, deci probele erau irelevante, să nu se invoce acest motiv, că s-a filmat pentru probe.

E o diferență între implicare și nesimțire. Când a venit SMURD-ul în sfârșit, se îmbulzeau oamenii cu blitzul, care mai de care, să prindă cel mai apropiat moment.

Vă dați seama că a fost destul de traumatizant pentru noi. (…) Ne-am simțit batjocorite, ne-am simțit ca niște animale, noi stăteam acolo jos și lumea ne filma”, a spus una dintre tinerele rănite în accident, la Digi24

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.