Timișoara interzice manelele în spațiul public

timișoara
Foto: stachelvieh / pixabay.com

Nicolae Robu, primarul din Timișoara, a interzis interpretarea și difuzarea de manele pe spațiul public din oraș.

Într-o notă internă care a fost trimisă tuturor structurilor din Primăria Municipiului Timișoara, precum și structurilor subordonate, se arată că, „având în vedere lucruri neavenite, petrecute în orașul nostru la diverse evenimente, dispun următoarele: 1. Se interzice interpretarea / difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită.”

„2. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”, continuă nota internă.

Documentul mai prevede că „nerespectarea celor de mai sus va conduce la sancționarea drastică a celor vinovați, inclusiv a persoanelor cu funcții de conducere în structurile implicate, care nu au luat măsurile de rigoare pentru ca nerespectarea să nu se producă”.

Potrivit publicației locale „Opinia Timișoarei”, această decizie vine după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care se aud manele și dedicații, unele dintre ele făcute chiar primarului Nicolae Robu, la târgul din Piața Traian al Societății de Piețe.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.