Testul pentru recuperarea permisului de conducere auto ar putea fi susținut oriunde în țară

Deputatul USRPLUS Alin Apostol a depus un proiect de lege care prevede ca testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație să poată fi susținut oriunde în țară.

În acest moment, legislația prevede că testul poate fi dat în localitatea trecută în permis sau în cea unde a fost constatată contravenția.

Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație duce la reducerea perioadei de suspendare a permisului auto.

”România este țara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare și te-ai mutat în București. Să presupunem că pleci în weekend la Sighișoara. Încalci legislația rutieră și ți se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ți testezi cunoștințele rutiere ca să-ți reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureș. Care e sensul să străbați 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ți poți testa cunoștințele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a declarat deputatul USR PLUS Alin Apostol.

Inițiativa legislativă are ca scop scutirea șoferilor cu permisul suspendat de parcurgere a unor distanțe lungi, evitându-se unele costuri suplimentare pentru cetățeni.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice:

„(1) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se poate susține la oricare serviciu al poliției rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 1061”.