Teribila poveste a criminalului în serie care a ucis 50 de șoferi de taxi

taxi
Foto: MichaelGaida / pixabay.com

Devender Sharma, un criminal în serie din India, a recunoscut că a fost implicat în uciderea a peste 50 de șoferi de taxi. El a aruncat trupurile acestora într-un canal cu crocodili, relatează CNN.

El a recunoscut acum aceste crime, fiind prins de poliție deoarece nu s-a mai întors la închisoare după ce i se permisese să iasă timp de 20 de zile.

Între 2002 și 2004 Devender Sharma a fost condamnat pentru uciderea a 7 șoferi de taxi și a fost condamnat la închisoare pe viață în Jaipur, un oraș din nordul statului Rajasthan.

După ce a petrecut 16 ani în închisoare, bărbatului în vârstă de 62 de ani i s-a permis, în luna ianuarie, să petreacă 20 de zile afară. Însă la finalul celor 20 de zile Sharma nu s-a mai întors la pușcărie.

Miercuri, 29 iulie, la aproximativ 6 luni de când a dispărut, poliția l-a găsit pe Sharma în capitala Delhi, unde trăia cu o văduvă cu care se căsătorise după ce nu se mai întorsese în închisoare. Când a fost interogat de poliție, bărbatul a recunoscut că nu mai intenționa să se întoarcă.

criminal în serie india șoferi de taxi
Devender Sharma. Foto: Poliția din New Delhi

În plus, în timpul interogatoriului, bărbatul a oferit mai multe detalii despre trecutul său infracțional.

Sharma, care avea o diplomă de medicină indiană tradițională, a condus o clinică de la un spital din Rajasthan timp de 11 ani (începând cu 1984). După ce și-a pierdut banii într-o înșelătorie, s-a implicat într-o escrocherie care presupunea vânzarea de canistre cu gaz false. Apoi, s-a implicat într-o schemă de transplanturi ilegale de rinichi. Potrivit poliției, bărbatul a fost implicat în peste 125 de astfel de transplanturi, fiecare dintre acestea aducându-i un câștig cuprins între 6.680 și 9.350 de dolari.

Sharma a oferit detalii noi și despre uciderea șoferilor de taxi. Împreună cu alte persoane, a pus la cale o altă schemă de a face bani, de această dată în nordul statului Uttar Pradesh: închiriau taxiuri, iar apoi îi omorau pe șoferi în locuri izolate, după care le aruncau corpurile într-un canal unde trăiau crocodili. Astfel, nu exista nicio șansă ca trupurile neînsuflețite să fie descoperite.

După ce cadavrele erau aruncate, Sharma vindea taxiurile – fie întregi, fie părți din ele, câștigând aproximativ 270 de dolari pentru fiecare mașină.

Într-un final, Sharma a mărturisit că el a fost „creierul” din spatele operațiunii prin care au fost uciși peste 50 de șoferi de taxi. Totuși, potrivit poliției, el a fost condamnat doar pentru o parte din aceste crime.

Potrivit presei din India, Sharma a fost prins inițial de poliție chiar când omora un șofer de taxi.

Foto: MichaelGaida / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.