Teodosie: „În Sfântul Potir nu sunt microbi, a constatat NASA. Dacă mă împărtăşesc zilnic nu mă pot infecta”

teodosie tomis
Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat la postul de televiziune România TV că nu crede că certificatul verde va ajunge să le fie cerut credincioșilor înainte de a intra în biserică deoarece Biserica Ortodoxă Română are autonomie.

În plus, el a făcut mai multe declarații surprinzătoare. Teodosie a spus că în altarele bisericilor nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir, din care se împărtășesc credincioșii, nu sunt deloc, fapt constatat de experții NASA.

„Este o exagerare. Noi avem o anumită autonomie, în Biserică, mai ales în Sfântul Altar. În altar nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc, asta au constatat chiar specialiştii de la NASA. Cred că se intră cum nu s-a intrat niciodată în autonomia Bisericii. Patriarhia a dat un răspuns că nu crede că se va ajunge aici. Judecând obiectiv, în toate acestea sunt nişte exagerări”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

„Certificatul verde nu garantează că nu ne îmbolnăvim. Este atâta lipsă de organizare. În loc să se implice medicii, se implică politicul şi administrativul în actul medical. Avem şi noi medicul nostru, cel mai bun neurochirurg, care e preot, se consultă cu specialişti din străinătate. În loc să fie grijă faţă de oameni să nu se facă vaccinul fără să fie testaţi oamenii, se iau aşa fără discernământ [decizii – n.r.]”, a completat el.

Mai mult, Teodosie s-a arătat încrezător că dacă se împărtășește nu se poate infecta: „Nu mi-e teamă de riscul de a fi infectat, dacă mă împărtăşesc în fiecare zi nu mă pot infecta.”

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.