Teodosie îi apără pe Firea și pe Pandele: „Nu trebuie să își dea demisia. Monștrii sunt aceia care și-au bătut joc de bătrâni”

firea pandele teodosie
Foto: Pagina de Facebook Florentin Pandele / arhiepiscopiatomisului.ro / Pagina de Facebook Gabriela Firea

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le ia apărarea Gabrielei Firea și soțului său, Florentin Pandele, în scandalul „azilelor groazei” din Voluntari, unde bătrânii erau înfometați, bătuți și forțați să muncească.

În ultimele zile, mai multe voci au cerut demisia Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și a lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Însă Teodosie nu consideră că cei doi sunt vinovați, în ciuda faptului că Primăria din Voluntari fusese sesizată de locuitorii din zonă că la azile sunt probleme. Potrivit unor documente publicate de Centrul de Investigații Media, încă din noiembrie 2021, vecinii centrului administrat de Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz se plângeau că „din demisolul imobilului se aud țipete, gemete, zgomote de altercații”.

„Cred că ministrul Muncii și primarul din Voluntari nu trebuie să își dea demisia”, a declarat Teodosie la postul de televiziune Euronews România.

„Monștrii sunt aceia care și-au bătut joc de bătrâni, nu cei care apar la televizor. Un om nu poate să facă totul. Sunt niște subalterni care au responsabilități. Pandele este un om care face foarte mult bine. Vină indirectă poate să aibă, directă nu, este un om care ajută foarte mult. Îl știu de când eram la București și l-am cunoscut. E un om deosebit, la fel ca și soția lui. Nu putem să punem pe seama unora care nu au știu despre aceasta, să îi jignim sau să le atribuim niște fapte pe care nu le-au făcut”, a mai spus arhiepiscopul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.