Teodosie, despre mașinile de lux: „Nu cred că vă afectează dacă unii preoți au mașini scumpe”

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că unii preoți, printre care și el, circulă în mașini de lux, însă acestea nu-i aparțin, ci i „se oferă”. Într-un interviu pentru postul Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a spus că mașinile scumpe folosite nu sunt ale sale, iar oamenii nu trebuie să rămână „cu grija lor”.

„Da, sunt unii care lucrează și în afara preoției, și unora li se pune și această dorință, destul de deșartă, să aibă mașină mai de lux, mai scumpă. Și eu merg cu mașini din astea, dar nu-s ale mele. Se oferă! Că eu n-am mașină personală. (…) Nu trebuie să rămâneți cu grija lor. Să purtați întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoți au mașini scumpe”, a explicat arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

ÎPS Teodosie mai spune că preoții trebuie să fie atenți să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute.

„E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să…şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a mai spus Arhiepiscopului Tomisului.