Tecău a călcat peste Mergea în drumul său spre titlu la Australian Open

Horia Tecău a câștigat duelul cu Florin Mergea, partenerul său în ”duetul” echipei de Cupa Davis a României, și s-a calificat în semifinale la Australian Open.

Este pentru a doua oară când Horia Tecău ajunge în această fază a primului turneu de Grand Slam al anului. O mai reușise în 2012, alături de Robert Lindstedt, însă atunci, perechea româno-suedeză a cedat la mustață victoria în fața redutabililor frați gemeni americani Bob și Mike Bryan.

Cum aceștia au fost scoși din competiție de-a dreptul senzațional în turul precedent chiar de către Florin Mergea și partenerul său, britanicul Dominic Inglot, calea lui Horia Tecău și a olandezului Jean-Julien Rojer spre finală pare destul de accesibilă.

Azi-dimineață, Tecău și Rojer, care fac pereche deja de un an și au strâns deja opt titluri împreună, și-au arătat experiența superioară în momentele importante, câștigând primul set cu ajutorul unei singure mingi de break.

Mergea și Inglot, un tandem proaspăt, a servit pe măsura adversarilor în setul secund, însă a cedat meciul în tie-break, la 3. Este al patrulea eșec consecutiv al lui Florin în fața lui Horia în circuitul ATP.

Partida a fost o demonstrație de eficiență la serviciu, ambele perechi având procentaje extraordinare.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (capi de serie 6) îi vor întâlni în semifinale pe italienii Simone Bolelli și Fabio Fognini, care au făcut un turneu excelent, în ciuda faptului că nu figurau pe lista favoriților.

Cuplul româno-olandez are prima șansă în acest meci, care se joacă joi foarte de dimineață. În cealaltă semifinală vor încrucișa rachetele favoriții 4 – croatul Ivan Dodig și brazilianul Marcelo Melo – și suprinzătorii francezi Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut.

Mergea și Inglot vor împărți 50.000 de euro după performanța lor de la Melbourne, în timp ce Tecău și Rojer și-au asigurat deja 100.000 de euro.