Teatrul Balşoi a fost redeschis. Angela Gheorghiu, pe scenă

balsoi
Teatrul Balşoi, un adevărat simbol al Rusiei, a fost redeschis vineri seara, cu mult fast. Teatrul moscovit, deschis de Ecaterina cea Mare în 1776, aniversează anul acesta 235 de ani de existenţă. 

Printre cei 2.000 de invitaţi speciali s-au numărat Mihail Gorbaciov şi patriarhul Kiril, dar şi actriţa Monica Belucci şi o fostă stea a baletului rus, Maia Plisetskaia, acum în vârstă de 85 de ani. Centrul capitalei ruse a fost închis cu ocazia acestui eveniment.

„Clădirea teatrului Balşoi fusese adusă în stare foarte proastă, deoarece ea a fost utilizată pentru reuniuni de partid. Aici îşi ţinea discursurile Stalin. Spectatorii se temeau să nu se prăbuşească în timpul vreunui eveniment cultural”, a spus Mihail Sidorov, reprezentant al companiei care a coordonat lucrările, citat de presa rusă.

Soprana română Angela Gheorghiu a fost invitată la deschiderea teatrului, urcând pe scenă alături de vedete ale operei ruse. Spectacolul a fost deschis de cei mai buni reprezentanţi ai şcolii ruse de balet. Potrivit presei moscovite, preţul unui bilet a fost de circa 50.000 de euro (2 milioane de ruble). Ruşii de rând au putut urmări spectacolul pe un ecran uriaş, montat în piaţa din faţa teatrului.

Evenimentul a fost transmis în direct şi la Opera Naţională din Bucureşti.

(P) Teatru Bucureşti? Stand-up Bucureşti? Încearcă o nouă experienţă – Teatrul „În Culise”