Teatrele și cinematografele ar putea fi deschise în 15 septembrie

FOTO: Derks24/Pixabay.com
FOTO: Derks24/Pixabay.com

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a dezvăluit, pe Facebook, cele trei scenarii posibile în acest moment în legătură cu posibila deschidere a teatrelor și cinematografelor.

Astfel, sălile de spectacol ar putea fi deschise integral sau operatorii vor putea vinde doar 66% din totalul numărului locurilor disponibile, cu mențiunea că grupurile mai mari de trei persoane nu vor putea sta împreună.

De asemenea, Gheorghiu a spus că este posibil ca interdicțiile pentru evenimentele culturale în spații închise, dar și pentru cinematografe, să fie menținute și după 15 septembrie.

”Aşa cum a spus şi premierul Ludovic Orban, săptămâna aceasta vom analiza şi vom stabili exact condiţiile în care putem relua activităţile culturale în interiorul sălilor de spectacole. Sperăm ca după 15 septembrie să fie permisă reluarea activităţilor artei spectacolului în săli. Analizăm scenariile din alte state, cum ar fi Germania. Strategia pe care o propunem este permiterea reluării activităţilor culturale în spaţii închise, pe judeţe, în concordanţă cu evoluţia locală a epidemiei”, a scris ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

Ministrul liberal mai spune că măsurile de relaxare au fost gândite de mai multă vreme, ”însă evoluția nefavorabilă a pandemiei ne-a ținut pe loc”.

”Ne dorim ca românii să se bucure de toate produsele culturale existente, însă fără a face rabat la sănătate. Vedem cazul Spaniei, care a deschis prea devreme sălile de cinematograf şi care au avut o creştere imprevizibilă a numărului de cazuri, ceea ce a forţat autorităţile să sisteze activităţile din spaţii închise”, a adăugat Gheorghiu.