Teama de ”ticăloși”. Ion Iliescu își distruge fotografiile de familie, la îndemnul soției Nina

Fosta prima doamnă a României i-a cerut soțului său să distrugă complet fotografiile de familie.

Potrivit fostului președinte Ion Iliescu, temerile soției sunt legate de posibilitatea ca aceste imagini să ajungă pe mâna unor ”ticăloși”, care să le folosească ”în fel și chip”.

„Nu mă preocupa imaginea, deşi alţii fac adevărate maladii pentru imaginea lor. Soţia mi-a şi spus că avem acumulate foarte multe fotografii acasă şi că trebuie să le distrugem, că să nu rămână după aceea ticăloşilor care să le folosească în fel şi chip […] Ne înţelegem din ochi sau chiar anticipat, ea având o adevărată premoniţie în ceea ce mă priveşte.

Pentru mine, soţia nu este numai omul iubit, cel mai apropiat, loial şi devotat, dar şi cel mai bun prieten şi sfătuitor. Ne completăm. Ea are multe calităţi care mie îmi lipsesc: o intuiţie extraordinară şi un fler deosebit la oameni.

Este mai intransigentă şi neiertătoare cu cei care îi înşală bună credinţa. Am petrecut împreună multe clipe frumoase, am avut satisfacţii şi împliniri, dar am înfruntat împreună şi momente deosebit de dificile, ceea ce ne-a apropiat şi ne-a călit. Este, fără îndoială, omul de lângă mine cel mai drag şi prețios”, a spus președintele României între 1990-1996 și 2000-2004, citat de Știrile Kanal D.

Cum s-au cunoscut Nina și Ion Iliescu

Nina Iliescu (numele său de fată este Elena Șerbănescu) s-a născut în 6 septembrie 1931, într-o familie modestă care locuia în cartierul Crângași din București.

Elena și Ion se cunosc de la 18 ani. Erau elevi de liceu când s-au văzut prima dată, în 1948. Ea învăța la „Iulia Hașdeu”, el la „Sfântul Sava”, două licee bune din București.

S-au căsătorit în anul în care Nina a împlinit 20 de ani, iar Ion Iliescu – 21. Nina a absolvit apoi Universitatea de Stat din Moscova.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.