Tate a încercat să îi recruteze pe Șoșoacă și Simion: „Veți primi o mulțime de voturi”

tate simion șoșoacă
Foto: Twitter / Facebook

Andrew Tate, britanicul acuzat de viol și trafic de persoane în România, a încercat să îi recruteze pe George Simion de la AUR și pe Diana Șoșoacă, pentru ca politicienii să îl ajute să scape de acuzațiile aduse de procurori, relatează Reuters.

Pe când se afla în custodia poliției, el și-a pus asociații să îi recruteze pe cei doi politicieni, potrivit înregistrărilor realizate de procurori.

Tate le-a spus celor 2 asociați să îi contacteze pe Simion și pe Șoșoacă și să le transmită acestora că acuzațiile aduse reprezintă o înscenare și că dacă l-ar susține ar avea de câștigat din punct de vedere politic.

„Faceți în așa fel încât să le fie clar: Veți primi o mulțime de voturi când Tate va spune că i-ați luat partea”, a spus Andrew Tate pe 28 ianuarie, într-o discuție telefonică cu asociații săi.

Transcrirea discuțiilor a fost inclusă într-un document depus în instanță de procurori, datat 27 februarie.

Simion a declarat pentru Reuters că nu a fost contactat niciodată de Tate sau de asociații săi și că nu l-ar susține pe Tate dacă i s-ar propune acest lucru. Un purtător de cuvânt al Dianei Șoșoacă a spus că discuțiile înregistrate sunt „minciuni” menite să o denigreze.

Discuțiile telefonice au fost înregistrate în perioada 28-31 ianuarie, la aproximativ o lună după ce Andrew Tate și fratele său Tristan au fost arestați, fiind acuzați de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a exploata fete ce erau obligate să realizeze filme pornografice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.