Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta în jurnaliști: „Ne-am speriat cu toții foarte tare”

mihai pascu
Foto: Captură Digi 24

Tatăl lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a accidentat mortal 2 studenți în localitatea 2 Mai, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, relatează Știrile PRO TV.

Anunțul că Mihai Pascu este anchetat penal a fost făcut de Poliția Capitalei, după ce în spațiul public au apărut imagini în care se vede cum acesta intră cu motocicleta în jurnaliștii adunați în fața DIICOT.

Bărbatul a pornit motocicleta brusc și a demarat în trombă, atingându-i pe unii dintre jurnaliști.

„În cauză cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a transmis Poliţia Capitalei.

Mihai Pascu a fost testat pentru alcool și substanţe interzise, ambele rezultate fiind negative.

Bărbatul a venit la sediul DIICOT după ce soția lui a fost adusă aici de mascați, fiind suspectată că a încercat să influențeze unii martori din dosar și să-i determine să nu declare nimic compromițător despre fiul ei. Miruna Pascu a fost reținută pentru 24 de ore.

„Nu a ținut cont de faptul că suntem acolo și a demarat în trombă de pe loc și a fost la un pas să ne rănească foarte tare. I-a atins cel puțin pe o parte dintre colegii mei, prezenți la sediul DIICOT, și ne uitam cu toții de jur împrejur dacă am fost loviți și dacă avem echipamentele în continuare în funcțiune, dacă au fost sau nu deteriorate.

Ne-am speriat cu toții foarte tare, pentru că nu ne așteptam la acest gest.

Eu am avut norocul că m-am îndepărtat când am văzut că intenționează să facă asta, însă eram în calea scuterului lui și am fost la un pas să mă lovească”, a declarat Isabela Neagu, jurnalistă Digi 24.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.