Țările în care jocurile de noroc sunt puternic înrădăcinate în tradiție

Jocurile de noroc cuceresc noi teritorii, pe măsură ce accesul la internet devine o normalitate, iar statele reglementează domeniul gamblingului, stabilind criterii clare pentru acordarea licențelor de funcționare companiilor interesate. Astfel, acest hobby este descoperit de popoare care nu au avut acces la el până în prezent.

În paralel, în țările în care jocurile de noroc sunt practicate în mod tradițional, distracția este dusă la un alt nivel. Acolo, operatorii se bazează pe „cultura” pentru gambling completând jocurile clasice precum ruletă, blackjack sau sloturi cu jocuri introduse de curând în portofoliul oricărui cazinou online de top.

Iată care sunt cele mai importante țări în care testarea norocului ca modalitate de divertisment este o tradiție înrădăcinată:

MAREA BRITANIE

Cu o populație totală de 69 de milioane, Marea Britanie este una dintre cele mai mari țări în care gamblingul reprezintă un stil de viață. Nu există nimic pe care să nu se parieze acolo, englezii mizând prin tradiție pe cursele de cai și de ogari. Desigur, cele mai multe bilete se pun pe fotbal. Pariurile sportive reprezintă cea mai mare parte a pieței jocurilor de noroc, dar cazinourile online vin puternic din urmă. În Anglia sunt unele dintre cele mai apreciate cazinouri din lume, dar cine dorește se poate distra jucând la ruletă chiar și într-un taxi, din mers.

ITALIA

Italia are o istorie bogată a jocurilor de noroc. Mulți inventatori de jocuri de cazinou sau de sisteme de joc își au originea în această țară. De exemplu, Baccarat este un joc italian care datează din secolul al XVII-lea. Matematicianul Leonardo Fibonacci a gândit un sistem de numere care este folosit de jucătorii la ruletă, pentru stabilirea mizelor. Din anul 2008, de când domeniul a fost reglementat, industria de gambling este în plină expansiune. Cele mai importante centre din această perspectivă sunt Milano și Veneția. Să nu uităm că la Veneția a funcționat primul cazinou din lume, în 1638.

AUSTRALIA

Australia este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere, iar stabilitatea le-a permis cetățenilor să exploreze căi de divertisment pentru a-și cheltui banii. New South Wales este cea mai populară regiune de jocuri de noroc din țară și are, de asemenea, cel mai mare număr de cazinouri. Cele mai populare în rândul australienilor sunt păcănelele și jocurile de poker. Și pariurile sportive au o contribuție majoră la economie, prin taxele generate. Potrivit unui raport recent, australienii alocă, în medie, 1.200 de dolari pe an acestei distracții.

CHINA

Se spune că Marele Zid Chinezesc, una dintre minunile lumii, a fost construit cu ajutorul fondurilor strânse în urma organizării unei loterii. China are o populație care a depășit 1,4 miliarde. Se estimează că piața jocurilor de noroc va ajunge la 15 miliarde de dolari până în 2027, în ciuda faptului că autoritățile comuniste nu au reglementat încă acest domeniu. Chinezii pot juca la loterie și se pot distra în cazinouri călătorind în Hong Kong sau în Macao, acolo unde există cele mai moderne stabilimente de jocuri de noroc din lume.

STATELE UNITE ALE AMERICII

Evident, din lista țărilor în care gamblingul este o tradiție nu puteau lipsi Statele Unite ale Americii. Acolo se află Las Vegasul, „capitala jocurilor de noroc”, cu ale sale cazinouri faimoase: Bellagio, The Venetian, Cosmopolitan, Caesars, MGM Grand. Această țară este și un centru mondial al sportului, găzduind finalele NBA, Super Bowl-ul NFL și Major League Baseball. Recent, Curtea Supremă a SUA a legalizat pariurile sportive în 50 de state. Astfel, numărul americanilor care pariază legal a ajuns de la 10 milioane la 132 de milioane, din totalul de 333 de milioane de locuitori.