Țările care încep vaccinarea populației cu a 4-a doză anti-COVID

vaccinare medic covid
Foto: Sammy-Williams / pixabay.com

În fața amenințării Omicron, Israelul a început să administreze cea de-a 4-a doză de vaccin anti-COVID unor categorii de persoane, relatează agenția de presă AP.

Cel de-al doilea booster le va fi administrat persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, a anunțat Nachman Ash, directorul general al Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom continua să analizăm datele zilnic și vom vedea dacă trebuie să recomandăm cea de-a 4-a doză și altor categorii populaționale”, a spus el.

Centrul Medical Sheba a transmis că va începe să administreze a doua doză booster pacienților cu transplant de inimă.

Cea de-a 4-a doză a fost testată în cadrul unui studiu clinic de la Centrul Medical Sheba desfășurat la începutul săptămânii pe 150 de cadre medicale care au primit primul booster în august.

Israelul a fost printre primele țări care au început distribuirea de boostere vara trecută. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, aproximativ două treimi din populația Israelului de 9,5 milioane de locuitori este vaccinată, iar 4,2 milioane de israelieni au fost vaccinați cu toate cele 3 doze.

Săptămâna trecută, și Chile a anunțat că va începe să vaccineze populația cu cea de-a patra doză în luna februarie. Statul a anunțat că aproape 86% din populația sa este vaccinată complet, fiind țara cu cel mai înalt nivel de imunizare din America Latină.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.