Tăriceanu vrea să fie primarul Capitalei: „Voi fi candidatul liberal de București”

călin popescu-tăriceanu
Foto: Facebook

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, va candida la Primăria Capitalei, a anunțat el în timpul unei conferințe susținute în această dimineață.

El a declarat că are o datorie față de simpatizanții ALDE.

„În București nu există un candidat cu adevărat liberal. Voi fi candidatul liberal de București. Considerentul principal pe care l-am avut în vedere este legat de necesitatea unei reprezentări mai puternice a unei abordări liberale, a unui profil liberal”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Despre Nicușor Dan, candidatul PNL și al alianței USR-PLUS, Călin Popescu Tăriceanu a spus că este un „ONG-ist”.

„Vrem să ne adresăm fără constrângeri electoratului liberal”, a completat el.

Candidații la primăriile de sectoare vor fi anunțați ulterior.

Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că Partidul ALDE este creditat la nivel național cu 5%, iar la București cu 6%.

Fostul premier a recunoscut că și-ar fi „dorit un USL 2024 cu bătaie lungă”, adică o alianță cu PSD pentru locale, parlamentare, precum și pentru viitoarele alegeri, însă acest lucru nu a fost posibil.

„Din păcate anumite decizii au făcut acest proiect nerealizabil. Practic, fiecare partid luptă în scopul maximizării rezultatului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

„Vreau voturi de la toți bucureștenii care consideră că Bucureștiul poate să arate altfel”, a mai spus el.

Conferință de presă

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Joi, 6 august 2020

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.