Țara care interzice alcoolul pentru a combate coronavirusul

Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume. Foto: Pixabay

Africa de Sud a introdus mai multe restricții noi, printre care și interzicerea comercializării de alcool, pentru a ține sub control răspândirea COVID-19.

Sud-africanii nu au voie să iasă din case pe timpul nopții, iar purtatul măștii a devenit obligatoriu în toate spațiile publice, atât interioare, cât și exterioare.

Președintele Cyril Ramaphosa a spus că interzicerea alcoolului va ușura presiunea pusă de epidemie pe sistemul național de sănătate. În Africa de Sud au fost confirmate pozitiv la infecția cu coronavirus peste un sfert de milion de persoane.

Autoritățile din statul african au raportat până acum peste 4.000 de decese provocate de coronavirus, însă proiecțiile oficiale arată că numărul ar urma să ajungă la 50.000 până la sfârșitul anului, scrie BBC.

Africa de Sud este cea mai afectată țară de pe continent, majoritatea cazurilor fiind înregistrate în provincia Gauteng.

Președintele țării a precizat că unii cetățeni ”acționează fără responsabilitate și respect față de ceilalți”, scrie BBC.

”Sunt unii care organizează petreceri, care fac concursuri de băut și unii care se plimbă fără mască în spațiile aglomerate”, a mai spus Cyril Ramaphosa, în discursul prin care anunța că starea de urgență va fi prelungită în Africa de Sud până în 15 august.

Doctorii spun că interzicerea vânzărilor de alcool – introdusă și în trecut în Africa de Sud – contribuie la reducerea numărului de cazuri la unitățile de primiri urgențe, însă producătorii de băuturi alcoolice se tem că vor da faliment.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.