Țara care a închis toate școlile și grădinițele din capitală

Foto: Pixabay

Coreea de Sud a ordonant închiderea tuturor școlilor și grădinițelor din zona metropolitană a capitalei Seul, după o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

Aproximativ 200 de profesori și elevi au fost depistați pozitiv la testul COVID-19 în cel mai mare oraș din Coreea de Sud și în zonele limitrofe, unde trăiesc aproximativ 25 milioane de oameni.

Elevii își vor continua studiile online până cel puțin în 11 septembrie, a anunțat Ministerul Educației.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății din țara asiatică a anunțat că întreaga țară riscă să fie cuprinsă de epidemie, scrie BBC.

Școlile cu mai puțini de 60 de elevi și cele cu un program didactic special își pot continua activitatea, însă doar sub unele reguli foarte stricte.

Majoritatea școlilor din Coreea de Sud au fost redeschise la sfârșitul lunii mai, după ce numărul de cazuri din peninsulă începuse să scadă.

Până acum, Coreea de Sud a raportat doar 18.000 de cazuri și 310 decese, de la începutul pandemiei.

Autoritățile din Seul au impus obligativitatea purtării măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Bisericile și cluburile de noapte au fost și ele închise.

Ieri, în Coreea de Sud au fost raportate 280 de noi cazuri, o creștere semnificativă. Mare parte din acestea provin din comunitatea protestantă a Seulului și au participat în masă la o slujbă, în urmă cu o săptămână.