Tânăr încătușat, imobilizat la pământ, lovit cu piciorul în cap de un jandarm

tineri loviți jandarm maramureș
Foto: Vasile Dale / Observator TV

Un tânăr din județul Maramureș aflat aparent sub influența drogurilor a fost lovit cu piciorul în cap de un jandarm, deși era imobilizat, încătușat, și culcat la pământ.

El și prietenul său au fost urmăriți de poliție deoarece au plecat fără să plătească dintr-o benzinărie din Baia Mare.

Înainte de a fi prinși, tinerii au fost urmăriți peste 60 de kilometri, au lovit trei mașini, dintre care una a Poliției, iar agenții au tras mai multe focuri de armă.

Într-un final, ei au fost prinși cu ajutorul unui blocaj realizat de polițiști în zona localității Ileanda din județul Sălaj.

Când au coborât din mașină, cei doi nu au opus rezistență: s-au întins pe asfalt și au fost încătuşaţi de poliţişti. Deși nu mai prezentau niciun pericol în acel moment, chiar atunci un jandarm l-a lovit cu bocancul în cap pe unul dintre ei, după cum se vede în imaginile publicate de Observator TV.

Jandarmeria Maramureș a anunțat că a început o anchetă internă.

”Cazul a ajuns în atenţia conducerii unităţii noastre. S-a demarat procedura de verificare internă a celor sesizate. Vă vom anunţa măsurile care vor fi luate. Subofiţerul dacă a greşit va suporta rigorile legii”, a declarat pentru adevarul.ro Călin Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.