Sute de români și-au luat case în Ungaria. Prețurile sunt de 10 ori mai mici decât în România

FOTO: zsiga007/Pixabay.com
FOTO: zsiga007/Pixabay.com

Sute de români au decis să-și cumpere case în Ungaria, anul trecut. Potrivit adevarul.ro, unele case au și terenuri generoase, chiar și de câteva mii de metri pătrați, iar prețurile sunt chiar și de 10 ori mai mici decât în România.

Cei mai mulți români care și-au luat o casă peste graniță sunt din județele Arad și Timișoara. Casele, cu tot cu teren și racordate la utilități, costă între 5.000 și 10.000 de euro. Dar sunt și gospodării care încep de la 2.500 de euro.

Casele sunt în stare bună, iar cei care le părăsesc sunt unguri care au ales să se mute în alte zone mai bogate pentru locuri de muncă mai bine plătite.

„Cea mai ieftină casă pe care am vândut-o anul trecut a costat 5.000 de euro, în Dombegyhaz (5 km de frontieră – n.r.). Este în centrul localităţii, are 100 metri pătraţi utili, trei camere şi 4.000 de metri pătraţi de teren.

În momentul de faţă, cea mai ieftină casă pe care o avem în portofoliu este la 9.000 de euro, la circa 7 km de de Variaşu Mic (localitate din Arad aflată la frontieră – n.r.), cu trei camere, utilităţi complete şi teren de 1.500 metri pătraţi”, a declarat pentru Bogdan Holocan, agent imobiliar în zona Banatului, potrivit agerpres.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.