Surpriză uriașă la Roland Garros! Încă o româncă va fi în TOP 20

FOTO: Dacouco/Wikimedia Commons
FOTO: Dacouco/Wikimedia Commons

Mihaela Buzărnescu a reușit o surpriză la Roland Garros, după ce a învins-o pe Elina Svitolina în două seturi și s-a calificat în optimile competiției. Mihaela Buzărnescu reușește astfel să-și relanseze cariera la 30 de ani, o vârstă la care alte jucătoare încep să decadă. După această victorie ar putea ajunge în primele 20 de jucătoare ale lumii în topul WTA.

Elina Svitolina, numărul 4 WTA, a fost învinsă în două seturi de româncă. Scorul a fost 6-3 și 7-5. Surpriza este mare și pentru că erau case de pariuri care o dădeau pe Svitolina principala favorită la câștigarea trofeului. Svitolina reușise să o învingă pe Simona Halep în finala de la Roma cu scorul de 6-0 și 6-4.

Mihaela Buzărnescu are o poveste de film. În februarie, Liberatatea scria că nu are sponsor și joacă doar cu patru rachete. Trei ani și jumătate a fost accidentată. A avut probleme cu umărul, la spate și la genunchiul stâng.

„Să le luăm pe rând. La 18 ani, am stat 6 luni, pentru o accidentare la umăr. În 2010, alte trei luni de pauză, dureri la spate. În 2012 și 2013, genunchiul stâng. În 2015, alte 6 luni, același genunchi. Cam 3 ani și 3 luni, în total. Durerile nu se duceau. Nivelul era ridicat, mi-a fost greu să revin”, a povestit Mihaela Buzărnescu, pentru Libertatea.ro.

Antrenor îl are pe tatăl său, profesor de sport la Liceul Mircea Eliade din București. Potrivit Liberatatea, în ultimii trei ani a jucat pe datorie, după ce a împrumutat de la prieteni 28.000 de euro, pe care i-a returnat anul trecut.

Anul trecut i s-a propus să facă blat la un turneu din Japonia și a reclamat situația imediat la Tennis Integrity, organizația care se ocupă cu astfel de situații.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.