Surpriză pentru turiștii din Mamaia. Câțiva delfini au înotat aproape de mal

delfini marea neagră
Foto: Captură video Observatorul Prahovean (YouTube)

Câțiva delfini au fost filmați în apă în stațiunea Mamaia, destul de aproape de plajă, relatează „Observatorul Prahovean”.

Luni, 21 august, în jurul prânzului, turiștii care se relaxau pe plaja Arruba din stațiunea Mamaia au putut admira câțiva delfini care au înotat aproape de mal.

Un prahovean a reușit să surprindă momentul și a filmat câteva secunde în care se vede cum delfinii înoată în Marea Neagră.

În Marea Neagră trăiesc 3 specii de delfini: Phocoena phocoena (marsuinul, focena sau porcul de mare), Tursiops truncatus (afalinul, delfinul mare sau delfinul cu bot gros) și Delphinus delphis (delfinul comun), potrivit Wikipedia.org.

Pe litoralul românesc, delfinii au fost întâlniți cel mai frecvent în zona Gura Portiței, la adâncimi cuprinse între 35 și 45 de metri, și în zona Lacului Techirghiol, la adâncimi cuprinse între 30 și 40 de metri.

Primăvara se apropie foarte mult de țărm, intrând uneori după hrană în incinta portului Midia.

Până la ora actuală, au fost monitorizate în apele românești aproximativ 2.300 de exemplare de delfini din toate cele 3 specii existente în Marea Neagră.

Anual, în jur de 100 de delfini eșuează pe litoralul românesc, majoritatea acestora deoarece sunt prinși în năvoadele braconierilor, mai notează sursa citată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.