Surpriza avută de clientul unei pizzerii în momentul în care a văzut nota de plată: „În 40 de ani nu mi s-a întâmplat”

local bitro italia
Foto: Skitterphoto / pixabay.com

O nouă întâmplare petrecută într-un local din Italia a încins spiritele pe rețelele de socializare, după în urmă cu o lună cafenea din Italia a devenit virală în mediul online deoarece a taxat un client cu 2 euro pentru a tăia un sandviș în două.

Noua controversă a apărut după ce clienții unui local au fost taxați cu 15 euro pentru tăierea unui tort pe care îl aduseseră de acasă. Întâmplarea s-a petrecut într-o pizzerie din localitatea Pino Torinese, din nordul Italiei, relatează „Il Mesaggero”.

Fabio Bregolato, care locuiește în Rosta, a mers la pizzerie împreună cu prietenii, pentru a sărbători o zi de naștere.

„Noi eram 10, pizza excelentă și serviciile bune, dar … 15 euro pentru a tăia un tort adus de noi…”, a scris el pe Facebook.

El a publicat și o poză cu chitanța: „În 40 de ani (și am mâncat multe pizza) nu mi s-a mai întâmplat ca un local să aplice o taxă pentru tăierea unei prăjituri.”

taxă tăiere tort
Sursa: Il Mesaggero / Facebook

Unii dintre internauți au fost la fel de indignați precum Bregolato, în vreme ce alții au comentat că era de așteptat ca serviciul să fie taxat. „Mi s-a întâmplat la Carmagnola, am plătit 2 euro pentru fiecare felie de tort”, a comentat o femeie.

Proprietarii au transmis și ei un punct de vedere: „Am notat serviciul pe bon și plătim taxele aferente. Este un serviciu și, ca atare, are un cost.”

„La momentul rezervării nu a spus nimic. Când a venit ne-a arătat tortul. Nu suntem obligați să oferim acest serviciu, pentru că riscăm să servim ceva ce nu producem. Știm bine ce înseamnă acest lucru deoarece suntem specializați în produse pentru celiaci și intoleranți”, au mai spus aceștia.

Până la urmă, proprietarii au acceptat servirea tortului, chiar dacă nu era produs de ei.

„Dar era minuscul, pentru maximum 6 persoane și ei erau 10. Chelnerița a dus prăjitura în bucătărie și cu greu a reușit să obțină 10 felii acceptabile. Le-a aranjat pe farfurie într-un mod foarte frumos pentru a le face să arate bine, în ciuda porțiilor mici. Pe scurt, a pierdut 25 de minute pentru tăiere, aranjare și serviciu la masă, timp în care nu a putut face altceva”, au mai subliniat proprietarii.

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.