Studiu eJobs. În ce domenii se angajează românii

Cea mai mare platformă online de recrutare din România, eJobs.ro, a făcut o cercetare cu privire la domeniile de angajare pe care le preferă românii, în funcție de gen, vârstă și experiență.

Potrivit studiului, la nivelul întregii țări, cele mai căutate domenii sunt: Ingineria, aleasă de 9% dintre respondenţii chestionarului eJobs, Contabilitate-Finanțe, preferată de 7% dintre persoanele chestionate şi Vânzările – 6%.

1

Salariile peste medie din domeniul IT, situează acest domeniu pe locul 5 în topul preferințelor candidaților pentru angajare, pe aceeaşi poziţie fiind şi domeniul Achiziții-Logistică-Aprovizionare şi Management-Consultanță (5% dintre respondenţi pentru fiecare domeniu), potrivit eJobs.ro.

Domeniul de activitate cu cea mai pregnantă prezenţă masculină – 94% – este Transporturi, iar
femeile domină, în proporție de 89%, Secretariatul – Administrativ.

50% dintre cei care aleg să lucreze în Publicitate sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. 41,6% dintre cei care preferă să lucreze în Media Jurnalism și 40% dintre cei care aleg IT-Hardware sunt de asemenea tineri sub 24 de ani. Seniorii, cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, se regăsesc cu precădere în domenii ca Agricultură, Producţie şi Management.

Domeniile de activitate în care putem găsi cei mai experimentați oameni (cu peste 5 ani vechime) sunt: Management-Consultanţă (80%), Construcţii (74%), Achiziții-Logistică-Aprovizionare (70%).

4

Există, însă, şi domenii în care se găsesc şi oameni cu experiență mai redusă (cu vechime mai mică de 5 ani): Chimie-Petrochimie (69%), IT-Software (68%), Media Jurnalism (66,6%), mai arată cercetarea eJobs.

74,3% dintre persoanele care muncesc în Transporturi sunt absolvenţi de studii medii. Aşa cum era de aşteptat, Ingineria este aleasă în proporţie de 91% de absolvenţii de studii superioare.

În cele 8 zone ale ţării, din care provin candidaţii analizaţi, iată care sunt domeniile preferate: Agricultură, Educaţie-Training, Farma, Publicitate, Jurnalism, Transporturi, Turism, Chimie-Petrochimie.

Sursa: Cercetare eJobs
Sursa: Cercetare eJobs

Întregul studiu, cu toate graficile și detaliile, îl găsiți AICI

https://greatnews.ro/49-de-zile-pentru-un-miracol-elevul-care-luat-120-la-bac-ul-de-vara-si-940-toamna/