Studiu: 20% dintre suceveni sunt imuni la coronavirus. În oraș mai sunt aproximativ 3.000 de infectați

Cetatatea Sucevei. Foto: Suceava News Online / Dronestagram

Un studiu realizat de compania medicală MedLife, la Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România, arată că rata de imunizare față de SARS CoV 2 în rândul sucevenilor este de 20%.

Astfel, unu din cinci suceveni, aproximativ 16.500 de oameni, susține raportul, au dezvoltat anticorpi specifici. În ceea ce privește categoriile de vârstă, persoanele între 45 și 54 de ani au fost cele mai expuse bolii, testele de laborator au indicat prezența anticorpilor pentru 29% din totalul acestei populații.

În rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani au fost detectat un nivel al imunizării naturale de trei ori mai mic.

Studiul arată că din cei 512 suceveni testați 3,7% au fost confirmați pozitiv pentru noul coronavirus, aceștia fiind comunicați către DSP conform protocoalelor în vigoare.

Potrivit MedLife, în acest moment, la Suceava, mai sunt aproximativ 3.000 de purtători ai virusului. Niciuna dintre persoanele testate pozitiv în acest studiu nu prezenta vreun simptom al bolii.

”În Suceava au fost înregistrate până în acest moment doar aprox. 200 de decese cauzate de COVID 19, cel mai probabil, la nivel de județ, rata de mortalitate este mult mai mică față de cea estimată, respectiv sub 1% sau chiar între 0,3-0.5%”, a spus Mihai Marcu, președintele companiei medicale.

Studiul MedLife s-a derulat în perioada 18 – 28 mai 2020, pe un eșantion de 512 persoane, în rândul populației municipiului Suceava cu vârstă de peste 25 de ani. Demersul de cercetare a fost efectuat pentru a determina gradul de imunizare naturală a populației pentru COVID 19 odată cu dezvoltarea anticorpilor IgG și nivelul de infectate cu noul coronavirus.