FCSB s-a calificat în primăvara europeană

FCSB este singura echipă din fotbalul românesc care ține steagul sus în Europa. Foto: Facebook FC Steaua București
FCSB este singura echipă din fotbalul românesc care ține steagul sus în Europa. Foto: Facebook FC Steaua București

FCSB a remizat, scor 1-1, cu israelienii de la Hapoel Beer Sheva, pe Național Arena, și a făcut deja pasul către următoarea fază a competiției, cu două meciuri rămase de jucat în Grupa G.

Încurajată de un public numeros, vice-campioana României a început mai bine meciul, iar Florinel Coman a deschis scorul după o jumătate de oră de joc, profitând de o eroare copilărească a defensivei oaspete.

FCSB, care câștigase partida din Israel cu 2-1, s-a văzut egalată înainte de pauză, când Sahar a trimis mingea în plasă din fața porții, după o execuție acrobatică a lui Vitor.

În a doua repriză, oamenii lui Nicolae Dică au controlat partida, însă, cum și remiza le era de ajuns să progreseze în faza următoare, nu au mai forțat, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-1.

„Mă bucur că ne-am calificat în primăvara europeană, dar sunt rezervat. Ne-a lipsit al doilea gol ca să obţinem victoria. Hapoel nu ne-a pus mari probleme pe faza defensivă. Noi ne-am creat ocazii clare de marca în repriza secundă, dar nu le-am concretizat”, a explicat antrenorul Nicolae Dică, după meci.

”Mă aşteptam la o calificare în grupe, dar nu mă gândeam că o să ajungem până în primăvară. Mă bucură că am reuşit acest lucru, sunt la început în antrenorat, iar această calificare îmi dă şi mai multă putere de muncă. Ca jucător, am făcut o performanţă foarte mare în 2006, când am ajuns în semifinale, dar, în acest moment, e foarte greu ca o echipă românească să repete performanța. Sperăm ca pe viitor o echipă românească să ajungă acolo cât mai repede”, a completat Dică, aflat la primul sezon ca antrenor în fotbalul mare.

Doar alte patru echipe din grupele Ligii Europa au mai reușit să își asigure calificarea în șaisprezecimile de finală: Dinamo Kiev, Arsenal Londra, Lazio Roma și Zenit Sankt Petersburg.

FCSB mai are două meciuri de jucat în Grupa G: la Plzen, în 23 noiembrie, și pe teren propriu, cu Lugano, în 7 decembrie. În clasament, FCSB are 10 puncte, Viktoria Plzen – 6, Hapoel Beer Sheva – 4, iar Lugano – 3.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.