Stațiunea Rânca e acoperită de un strat de zăpadă de 15 cm

FOTO: Radio Craiova
FOTO: Radio Craiova

Pe 22 aprilie, peisajul din stațiunea Rânca s-a transformat într-un tablou de iarnă surprinzător, odată cu așternerea unui strat impresionant de zăpadă de aproximativ 15 centimetri, potrivit Radio Craiova.

Acest fenomen neașteptat a adus o schimbare dramatică în peisajul montan, acoperind versanții și pădurile cu un strat gros de zăpadă, într-o perioadă a anului în care primăvara își făcea deja simțită prezența. Locul obișnuit pentru drumeții și iubitorii de sporturi de iarnă s-a transformat temporar într-un decor de iarnă veritabilă, oferind turiștilor și localnicilor ocazia de a se bucura de această priveliște rar întâlnită în luna aprilie.

Imaginile cu Rânca acoperită de zăpadă au devenit virale pe rețelele sociale, atrăgând atenția asupra frumuseții naturii și a imprevizibilității ei.

Drumarii au intervenit cu două utilaje cu lamă şi material antiderapant pe DN 67C, în zona montană Rânca, unde a nins, stratul de zăpadă nou depus având 15-20 de centimetri, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, s-a intervenit şi pe DN 7A (zona judeţului Vâlcea, pe sectorul administrat de DRDP Craiova), unde stratul nou de zăpadă este de peste 25 de centimetri.

„S-a acţionat cu două utilaje, a început să ningă undeva în jurul orei 4,00 dimineaţă, ninsoare foarte abundentă, strat de zăpadă nou depus între 15 şi 20 de centimetri pe DN 67C zona Rânca, iar pe DN 7A zăpada a fost mult mai abundentă, avem un strat nou depus de peste 25 de centimetri, acţionăm cu utilaje cu lamă şi material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă pe ambele sectoare de drum afectate de ninsori”, a precizat Cristi Tudor.

Drumarii fac apel la şoferi să nu se aventureze în zonele afectate de ninsori dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător.

„Facem apel la conducătorii auto să nu meargă în zona respectivă, să nu se deplaseze pe aceste sectoare dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător, şi aici ne referim în special la anvelopele de iarnă, foarte mulţi şoferi deja şi le-au schimbat. Ştim că o să fie mulţi care vor să-şi facă fotografii, în special tinerii, şi de aceea venim cu rugămintea către ei să nu se expună unui real pericol”, a mai spus Cristi Tudor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.