Un nou monument al Caracalului: Stâlpul din mijlocul drumului

Stâlpul din mijlocul centurii orașului Caracal. Foto: Digi24
Stâlpul din mijlocul centurii orașului Caracal. Foto: Digi24

Un stâlp de electricitate le dă mari bătăi de cap șoferilor caracaleni, după ce drumarii au construit un sens giratoriu în jurul lui.

Autoritățile locale lucrează de șapte ani la drumul ocolitor al municipiului Caracal, dar nu au reușit să mute un stâlp de electricitate din calea șoselei de centură. Astfel, șoferii care vor să iasă din oraș și să ajungă spre Alexandria trebuie să circule cu mare atenție.

„Mai exact, ar trebui să spunem că a apărut giratoriul în jurul stâlpului pentru că stâlpul era deja acolo. Noi, în momentul în care am început construcţia acestui giratoriu, al variantei ocolitoare a Caracalului, am făcut toate demersurile pentru ca aceşti stâlpi să fie mutaţi astfel încât la încheierea lucrărilor să nu mai existe obstacole pe căile de rulare. Iată că nu au fost, stâlpul nu a fost mutat în termen suficient de scurt, iar la ora actuală practic s-au încheiat lucrările şi stâlpul a rămas tot acolo”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, citat de Digi24.

La centura din Caracal se lucrează din 2010, iar până acum s-au cheltuit 67 de milioane de lei, fără TVA. Drumul are 10 kilometri lungime, iar o mare parte din costuri au fost acoperite din fonduri europene.

Nu este pentru prima oară când la Caracal se întâmplă astfel de ”minuni” ale infrastructurii. Pe lângă faimoasele legende urbane, Caracalul se poate mândri cu o macara care a rămas blocată între blocurile pe care le-a ridicat. Aceasta a fost scoasă de acolo, mulți ani mai târziu, cu o altă macara.

Și craiovenii au uitat un stâlp în drumul spre Caracal, însă acesta a fost și el îndepărtat după câteva luni de chinuri pentru șoferi.

Rămâne de văzut cât timp va trece până când Caracalul va scăpa și de stâlpul din mijlocul drumului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.