Stadionul Steaua e aproape demolat. Cum arată acum

Sursa foto: CNI (Compania Naționala de Investiții)
Sursa foto: CNI (Compania Naționala de Investiții)

Din stadionul din Ghencea, care a găzduit echipa de fotbal Steaua, a mai rămas doar  tribuna oficială. Lucrările de demolare au început pe 28 august. Iată ce imagini au prezentat reprezentanții Companiei Naționale de Investiții:

Stadionul din Ghencea va fi demolat în două luni, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Pe locul stadionului inaugurat în 1974 va fi construită o nouă arenă la standarde europene pe care ar urma să se antreneze naționalele care vor participa la Campionatul European de Fotbal din 2020.

Întrecerea europeană de peste doi ani va fi găzduită de mai multe țări, printre care și România. Național Arena este stadionul pe care se vor disputa câteva meciuri.

Până atunci, Guvernul României trebuie să modernizeze trei stadioane din Capitală pe care să le pună la dispoziție naționalelor pentru antrenamente. Din acest proiect fac parte arenele Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești.

În ceea ce privește stadionul Ghencea, acesta va fi construit mai aproape de bulevard, pentru ca evacuarea spectatorilor să se facă mai ușor, întrucât în spatele acestuia se face un teren de atletism.

Ghencea urmează să aibă minim 30.000 de locuri. Va fi o arenă UEFA de categoria a IV-a, cu muzeu, spații de cazare și comerciale. „Noi sperăm să fie un stadion ca cel de la Craiova, care să aibă „viață” tot timpul anului, nu un stadion care să stea închis și să fie deschis doar la un eveniment sportiv”, a declarat directorul de investiții CNI, Adrian Cefălan, pentru Digi Sport. Termenul de finalizare este martie 2020.

Cine ar putea juca pe noua arenă? Stadionul ar putea fi „casă” pentru noua echipă de fotbal a Armatei, CSA Steaua, care acum joacă în Liga a IV-a. Însă și-a manifestat interesul și Gigi Becali, patronul FCSB, care are mai multe litigii cu CSA Steaua.

„Dacă vreau, pot să joc pe Ghencea (n.r. viitoarea arenă). Fac o cerere. Este un stadion făcut din bani publici. Cum altfel justifică ei un stadion făcut pe 50 de milioane de euro?

Cum să nu mă lase să joc acolo? Oricum, echipa Armatei se va desființa. Poate mai rezistă un an”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.