Spectacol-recital, cu intrare liberă, de Ziua Internațională a Poeziei

Eugen Țugulea Foto: teatrulreginamaria.ro
Eugen Țugulea Foto: teatrulreginamaria.ro

Teatrul „Regina Maria” din Oradea organizează un spectacol-recitat de poezie „Mozaic poetic orădean”, pe 21 martie, începând cu ora 18.00, la Sala Arcadia. Evenimentul va fi susţinut de actorul Eugen Ţugulea, alături de şapte poeţi orădeni, membri ai Uniunii Scriitorilor. Intrarea este gratuită, pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul își propune să poarte publicul spectator într-o călătorie în universul liric, pentru a descoperi puterea terapeutică a artei, în care poezia poate deveni o formă de meditaţie.

„Eu când am probleme, de orice natură, pe care simt că nu le pot rezolva, le rezolv cu poezia. Pare ciudat şi pare aiurit, dar recitând o poezie încerc să o simt; simţind-o şi simţindu-mă, mă obligă la o anume concentrare; concentrându-mă pe poezie, problema pe care o am, a dispărut. Ea rămâne undeva acolo şi va reveni, dar atunci când mă doare pe mine şi mă frământă şi mă poate bulversa, ea se estompează. Şi poezia îmi aduce o anume linişte, din această cauză spun că e terapie. Poezia pe mine mă linişteşte, mă calmează. Zboară gândurile negre şi rămân cu imaginea poeziei”, a explicat Eugen Ţugulea, laureat al Galei Premiilor UNITER în anul 2016 cu Premiul special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei,

Pe scena spectacolului vor urca poeţii orădeni Paşcu Balaci, Ioan Moldovan, Ioan F. Pop, Lucian Scurtu, Alexandru Sfârlea, Traian Ştef şi Gheorghe Vidican. Ziua mondială a poeziei este marcată, anual, în data de 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în anul 1999.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.