Specialiștii de la EcoDrill recomandă forajele de mare adâncime

Ieftin nu înseamnă automat și ceva bun. Ieftin în foraje poate însemna ulterior nevoia de a reinvesti pentru a avea și apă potabilă ca urmare a forajului realizat. De aceea, abordarea din start va fi despre a alege realizarea unui foraj de medie sau mare adâncime. Specialiștii de la EcoDrill fac această recomandare oricând, în detrimentul unui foraj de mică adâncime.

Să înțelegem diferențele

În foraje, adâncimea înseamnă costuri mai mari. Este aspectul care determină în mare parte costurile. Așadar este destul de atractivă ideea de a opta pentru servicii mai ieftine. Este prima greșeală pe care o face publicul. Contează însă și calitatea lucrării, a materialelor folosite, iar ceea ce este ales numai după considerente financiare va aduce pe termen lung riscul de a reinvesti.

Trebuie de asemenea înțeles conceptul de fântână și foraje puturi de mare adancime sau de adâncime medie. Fântâna este de obicei săpată la adâncimi mici, de până la 40 de metri. Așadar, fântâna și forajul au marea diferență raportată la zecile de metri adâncime. De precizat însă că această practică este depășită; fântânile pot chiar polua pânza freatică mai ales când sunt executate de amatori. În schimb, forajele sunt de viitor, cele care pot asigura apă potabilă, negreşit.

De ce este necesar un foraj de mare adâncime

Forajul în primul strat de apă nu este unul optim. Asta pentru că primul strat de apă de care dăm ca urmare a unui foraj este pânza freatică, formată din precipitații, infiltrații de apă de la suprafață. Poluarea este unul din motivele pentru care forajul de mare adâncime este indicat, pentru a găsi sursa de apă curată, bună de consum.

De menționat că nu se poate spune cu certitudine care anume este adâncimea potrivită la care se forează. Depinde foarte mult de relief, ceea ce se aplică la solurile dintr-o anumită zonă, nu va fi la fel de optim și pentru alte cazuri. De aceea sunt realizate studiile hidrologice.

Cei de la EcoDrill, firmă cu experiență în ceea ce privește acest domeniu de activitate, au o abordare mai sănătoasă. Sunt specializați pe două tehnici de forare și acestea sunt aplicate în funcție și de tipul de sol. Vorbim despre forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid, tehnică utilizată pentru soluri precum cele din București, zona Vrancea, Galați, Brăila. A doua variantă este forajul uscat cu ciocan de fund, tehnică la care se recurge pentru soluri dure și semi dure, cum sunt cele din zona Constanța, Tulcea, Brașov spre exemplu.

Cu echipament performant și personal experimentat, EcoDrill pune la dispoziție servicii profesionale de forare. Acestea pot avea ca scop identificarea unei surse de apă, consolidările, prelevarea de sol, prospectiunile sau, de ce nu, chiar instalarea pompelor de căldură. Ofertele sunt personalizate, astfel că cei interesați vor accesa pagina oficială pentru a intra în contact cu specialiștii și pentru a cere o ofertă de preț, în funcție de detaliile proiectului fiecăruia. 1