Șpagă de peste 80.000 € la Administrația Spitalelor București. Directorul adjunct, vizat de DNA

cristian plută director adjunct administrația spitalelor bucurești
Foto: Ilona Andrei / G4Media

Mai multe persoane din conducerea Administrației Spitalelor București (ASSMB) sunt suspectate că au primit mită în valoare de peste 80.000 de euro pentru a acorda contracte de achiziții anumitor firme, relatează G4media.ro.

Procurorii DNA realizează în această dimineață mai multe percheziții la ASSMB.

În dosar sunt vizate persoane din conducerea instituției, inclusiv directorul general adjunct Cristian Plută. Acestea ar fi primit mită în două tranșe: mai întâi 20.000 de euro, iar a doua oară peste 300.000 de lei (peste 60.000 de euro) pentru acordarea de contracte de achiziții anumitor firme de construcții.

De asemenea, în dosar este vizat și un manager de spital.

Într-un comunicat de presă, DNA a anunțat astăzi că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.

„În cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se mai arată în comunicatul de presă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.