Soțul șefei CSM a primit 15.000 de lei de la Tel Drum

Simona Camelia Marcu, președintele Consiliului Superior al Magistraților. Foto: Youtube

Potrivit jurnaliștilor de la Rise Project, după studierea valizei cu documente despre compania Tel Drum, de care Liviu Dragnea s-a dezis și astăzi, firma din Teleorman ar fi făcut o plată de 15.200 de lei către Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Camelia Marcu.

Prin borderoul de plăți Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu. Este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în București și proprietăți în Teleorman, scrie Rise Project.

Cecul valorează 15.200 de lei și a fost emis de corporație în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiș. Atunci, soția sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. A devenit președinta CSM pe 5 ianuarie 2018, continuă ancheta jurnalistică.

Cum învârte Tel Drum banii?

În primul articol se face referire și la Nicoleta Pene, contabila firmei Tel Drum, ea fiind mâna dreaptă a lui Petre Pitiș, directorul general al companiei, în spatele căreia ar fi Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și al PSD.

Potrivit documentelor, Nicoleta Pene nu controlează doar intrările și ieșirile din Tel Drum, ci și din afacerile fiului lui Dragnea – Valentin Ștefan Dragnea – și ale ale finului liderului PSD (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust).

Banii vin de la stat și rulează în industriile locale generate de activitățile Tel Drum: asfaltări, imobiliare, agricultură, zootehnie, vânătoare, media și alimentație publică, explică Rise Project.

Între timp, Liviu Dragnea continuă să spună că nu are nicio legătură cu firma din Teleorman, care a primit numeroase contracte cu statul.

Judecătoarea Marcu s-a distins cu două intervenții notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declarațiilor împotriva OUG 13 și sprijină legile justiției în forma propusă de PSD.