Soțul Olguței Vasilescu, europarlamentarul Claudiu Manda, trimis în judecată pentru corupție

Claudiu Manda și Olguța Vasilescu
Claudiu Manda și Olguța Vasilescu

Claudiu Manda, fost președinte al PSD Dolj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosirea influenței după ce ar fi intervenit pe lângă directorul AJPIS Dolj, coleg de partid, să rezolve problemele beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești, prin încălcarea legii, potrivit anchetatorilor.

Intervenția inculpatului Manda Iulian-Claudiu ar fi avut drept scop obținerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid și pentru primarul comunei Bratovoești, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești, față de care, AJPIS Dolj dispusese anterior recuperarea sumelor obținute în mod nelegal cu titlu de venit minim garantat (VMG) și de a le procura acestora, tot în mod necuvenit, un folos reprezentat de scutirea lor de a mai restitui sumele datorate către AJPIS Dolj.” au explicat procurorii.

Mai exact, Manda ar fi intervenit pentru ca zeci de beneficiari de ajutoare sociale, care le-ar fi primit nelegal, să nu fie executați silit.

„În acest context, în urma discuției purtate în data de 05 iunie 2015 cu Manda Iulian-Claudiu, Simcelescu Marius-Nicolae ar fi acționat contrar dispozițiilor legale și ar fi dispus, în perioada imediat următoare discuției, respectiv 05-29 iunie 2015, întocmirea unui referat de stornare pe care l-ar fi aprobat și în baza căruia au fost șterse, în mod nelegal, datoriile celor 59 de beneficiari care primiseră necuvenit ajutoare sociale”, se arată în comunicatul remis de DNA.

Prejudiciul stabilit este de 315.850 de lei, iar AJPIS Dolj s-a constituit parte civilă.

Într-o reacție pe Facebook, Claudiu Manda a susținut că „a aflat cu surprindere” că a fost trimis în judecată de către procurorul Jean Uncheșelu, „făuritorul de dreptate”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.