Șoșoacă nu crede în război: „Unde sunt „atrocităţile” comise? Unde sunt bombardamentele, unde e nebunia frontului?”

diana șoșoacă
Sursa: Captură Facebook

Senatoarea independentă Diana Iovanovici Șoșoacă, cunoscută pentru promovarea unor teorii ale conspirației în legătură cu pandemia de COVID, susține că nu e război în Ucraina.

Ea a preluat un fragment de pe un blog al cărui autor vorbește despre camerele live din Kiev care arată că pe străzi este liniște.

„Ultima noapte de virus, prima noapte de război. Pe orice canal ai da se vorbeşte despre baia de sânge de la Kiev, despre atacurile asupra Ucrainei, despre pierderi de vieţi omeneşti s.a.m.d. Să vă spun un mic secret: aveţi internet! Efectiv nu înţeleg cum de nu puneţi mâna să căutaţi imagini direct de la sursă. Aveţi ataşat acestui articol o imagine luată de pe mai multe camere live din Kiev. Îmi spuneţi, vă rog, unde sunt „atrocităţile” comise? Unde sunt bombardamentele, unde e nebunia frontului? Sursa: Dan Diaconu – Trenduri economice”, este postarea publicată de senatoare.

Aceeași strategie de a prezenta distorsionat realitatea este aplicată și de posturile de televiziune din Rusia, care dădeau imagini surprinse de camerele live din Kiev și din Harkov și care arătau oameni și mașini pe străzi sau un cer senin deasupra capitalei.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.