Sondaj. Mircea Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024, indiferent de contracandidat

mircea geoană
Sursa: Pagina de Facebook Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretarul general-adjunct al NATO, are cele mai multe șanse de a deveni președintele României din 2024, potrivit unui sondaj al companiei Atlas Intel citat de adevărul.ro.

Într-un astfel de scenariu, în turul întâi candidații ar obține următoarele procente, potrivit gândul.info:

Mircea Geoană – 22,6%
Laura Codruța Kovesi – 16,4%
George Simion – 10,6%
Cătălin Drulă – 8%
Nicola Ciucă – 4,9%

În toate scenariile cu Mircea Geoană în turul al doilea, fostul social-democrat ar câștiga, indiferent de candidat.

Fostul social-democrat i-ar învinge și pe actualul premier Nicolae Ciucă (53% față de 16,5%, restul fiind indeciși sau voturi albe ori nule), pe George Simion de la AUR (52% față de 23%), pe fostul premier Emil Boc, în prezent primar al orașului Cluj-Napoca (49% față de 29%), precum și pe fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi (40% față de 35%).

Sondajul a fost făcut în perioada 27 ianuarie – 30 ianuarie 2023, pe 2.000 de respondenți, și are o marjă de eroare de +/- 2%. Atlas Intel e companie din Brazilia, care a efectuat măsurători în SUA, Chile, Argentina și Columbia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.