Sondaj IMAS. PNL scade, PSD și Pro România cresc

FOTO: Europa FM
FOTO: Europa FM

PNL înregistrează cea mai mare scădere în sondaje în luna aprilie și ajunge la un procent de 33% în intențiile de vot, cu aproape patru puncte mai puțin decât în luna martie, atunci când liberalii aveau 36,7%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

PNL a început să scadă din luna ianuarie, atunci când avea 47,4%. Practic, liberalii au pierdut în ultimele patru luni 13 procente în sondaje. În scădere este și USR, care de la 12,5% în martie, are acum 10,8%. De asemenea, PLUS a scăzut de la 6,5% la 5,1%.

Cea mai importantă creștere în aprilie o înregistrează formațiunea politică a lui Victor Ponta, Pro România, care este cotată cu 8,2% din voturi, față de 5,8% în luna precedentă.

UDMR ar reuși din nou să treacă pragul electoral, cu 5,5%, față de 4,5%, cât avea în martie.

ALDE câștigă aproape un procent și ajunge la o cotă de 4,4% față de 3,5%. PMP este la 3,4% intenții de vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 6-24 aprilie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%.

SURSA: Europa FM
SURSA: Europa FM
SURSA: Europa FM
SURSA: Europa FM
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.