Sondaj IMAS. Câți români spun că se vor vaccina împotriva coronavirusului

Sursa: RoVaccinare / Facebook

Un sondaj IMAS arată că 34,7% dintre români s-ar vaccina indiferent dacă ar trebui să plătească sau nu pentru vaccin și alți 13,3% spun că s-ar vaccina doar dacă nu ar trebui să plătească pentru ser, potrivit Barometrului Europa FM, publicat miercuri.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM mai arată că 45,7% dintre respondenți nu s-ar vaccina împotriva COVID-19.

În același timp, 29% dintre cei care au răspuns la întrebări cred că vaccinurile dezvoltate până acum sunt eficiente într-o mare măsură. 14% dintre respondenți au încredere într-o foarte mare măsură în eficiența vaccinurilor disponibile momentan.

Puțin peste un sfert sunt cei care cred că aceste seruri sunt eficiente într-o mică măsură, și anume 26%. Totodată, 24% dintre respondenți sunt de părere că vaccinurile sunt eficiente în foarte mică măsură.

În ceea ce privește decizia de vaccinare, 59% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că ar trebui să decidă împreună cu medicul de familie ce vaccin să facă.

26% sunt de părere că fiecare persoană trebuie să decidă singură, iar peste 12% cred că decizia alegerii vaccinului trebuie să aparțină autorităților.

Baraometrul Europa FM a fost realizat de IMAS la comanda Europa Fm în perioada 8-21 decembrie pe un eșantion de 1.010 persoane de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/-3.1%.

Un sondaj Avangarde, publicat pe 22 decembrie, arăta că doar 30% dintre români s-ar vaccina împotriva noului coronaviurs anul viitor în cadrul campaniei de vaccinare, 29% refuză vaccinarea, 29 la sută se declară indeciși, 10% nu pot aprecia, iar 2% nu știu sau nu răspund.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.