Sondaj CURS. Care ar putea fi participarea la referendum

Sondaj referendum realizat de CURS
Sondaj referendum realizat de CURS

Un sondaj realizat de CURS arată că la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție ar participa un procent de 34% dintre românii cu drept de vot. Sondajul a fost realizat între 20 septembrie și 1 octombrie.

Trebuie precizat că referendumul este valabil dacă va avea o participare de cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

De asemenea, rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Conform celui mai recent anunț făcut de Autoritatea Electorală Permanentă, 18.950.674 de cetățeni cu drept de vot figurează în Registrul electoral (672.178 cu domiciliul în străinătate).

Una dintre principalele concluzii ale acestui sondaj pe tema referendumului pentru familie este aceea că „se observă o polarizare a respondenților, relativ puțini ezitând să opteze într-un fel sau altul”, precizează CURS.

Astfel, „ținând cont de fenomenul migrației, dar și de alți factori, estimarea prezenței la vot este de 34%”, mai spune CURS.

Potrivit sondajului, dintre cei care au exprimat o părere, 90% au spus că vor vota pentru modificare (adică „DA”).

Sondajul, efectuat pe un eșantion de 1.067 de persoane și având o marjă de eroare de 3%, relevă totodată că 90% dintre cei care merg la vot vor opta pentru modificare.