SONDAJ. Cu ce partide ar vota românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri

partide sondaj
Sursa: gov.ro, Facebook

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, actuala coaliția de guvernare PSD-PNL ar obține peste 50% din voturile românilor.

Cel mai recent sondaj INSCOP arată că PSD este preferat de 30,4% dintre români.

În ceea ce privește PNL, 21,6% dintre cei intervievați au spus că ar vota cu liberalii, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

Urmează AUR, cu 19,1% și USR, cu 10,9%.

Conform sondajului de opinie, restul partidelor nu ar reuși să atingă pragul minim de 5%, așadar nu ar intra în Parlament.

UDMR ar obține 4,3%, Pro România 3%, PMP 2,9%, iar Partidul Verde 2,7%.

Forța Dreptei, partidul fondat de fostul premier Ludovic Orban după ce a părăsit PNL, ar fi votat de doar 0,7% dintre români.

Sondajul de opinie a realizat în perioada 1 – 13 februarie 2023 prin interviuri telefonice pe baza unor chestionare, pe un eșantion de 1.000 de persoane cu vârste de cel puțin 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.