Sondaj. Ce spun alegătorii despre o alianță electorală între PSD și PNL

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Un sondaj arată că mai mult de jumătate dintre alegătorii PNL și PSD consideră că trebuie să candideze separat cele două partide și nu pe liste comune la alegerile de anul viitor.

PSD rămâne favorit pentru alegerile europarlamentare și parlamentare, urmat de PNL și AUR, potrivit sondajului comandat de PNL.

Sondajul a fost realizat de LARICS, în perioada 11 septembrie-25 septembrie, pe un eșantion de 1.003 persoane.

PNL a comandat mai multe sondaje în țară pentru a testa opțiunile electoratului în ceea ce privește o posibilă alianță cu PSD la alegerile generale din 2024. Pe baza acestor sondaje, conducerea PNL va prezenta liderilor o analiză și o strategie pentru 2024.

De menționat este că sondajul obținut de HotNews.ro este doar unul dintre ele.

La întrebarea cum ar trebui să candideze la alegerile de anul viitor PSD si PNL, din totalul celor chestionați 66,3% au răspuns că ar trebui să candideze separat și doar 32,3% sunt de părere că cele două partide să candideze împreună, pe liste.

64,7% dintre votanții PSD susțin că cele două partide ar trebui să candideze separat la alegerile europarlametare. 59,6% dintre votanții PNL susțin că celor două partide ar trebui să candideze separat la alegerile europarlamentare. De asemenea, 34,9% dintre votanții PSD ar vota liste comune ale celor două partide, iar 39,9% dintre votanții PNL ar vota liste comune ale celor două partide.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.