Sondaj Avangarde. Gabriela Firea e foarte aproape de Nicușor Dan

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone
Foto: Facebook

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, se situează pe primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, cu 28,6%, urmat de Gabriela Firea (PSD), cu 26,5% din intenţiile de vot, relevă un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD.

Conform sondajului, actualul primar Nicuşor Dan este creditat cu 28,6% din intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei.

Pe locul al doilea, la mică distanţă, se situează candidatul PSD Gabriela Firea – 26,5%, urmată de Cristian Popescu – Piedone (PPUSL) – 15,2% şi de Sebastian Burduja (PNL) – 13,8%.

Candidatul AUR Mihai Enache are o cotă de 7,4%, în timp ce candidatul SOS România, Diana Şoşoacă, are 5,3%.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, în perioada 29 mai – 2 iunie pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă (18+) a Municipiului Bucureşti. Sondajul a fost realizat prin interviuri faţă în faţă, la domiciliul subiecţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,8%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.