Somon infectat cu o bacterie periculoasă, retras din lanțul Carrefour

somon
Foto: congerdesign / pixabay.com

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că lanțul de hipermarketuri Carrefour retrage de la vânzare un tip de somon în care a fost depistată bacteria Listeria monocytogenes, care provoacă listerioză.

Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice. Poate cauza probleme de sănătate dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.

Somonul respectiv este produs de societatea NEGRO 2000 SRL. Este vorba despre produsul „FILE DE SOMON AFUMAT 140g”.

Lotul de produs supus rechemării de la consumator este următorul: Lot 51 C / DLC 04.02.2019 – Cod EAN: 5941330014327.

Persoanelor care dețin produse din lotul menționat mai sus li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele Carrefour de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.